Easycratie iPhone & iPad applicatie

Easycratie is in augustus 2010 als boek uitgegeven. Sinds december was het boek ook gratis te downloaden als PDF. Vanaf medio 2011 is Easycratie er ook in de vorm van een gratis applicatie voor iPhone en iPad. Het boek, dat met de applicatie interactief is geworden, gaat over een nieuwe manier van werken, organiseren én samenwerken die dwars door bestaande organisatiestructuren heen gaat. De applicatie is ontwikkeld door Online Boswachters.

Unicum: Een interactief boek

Een unicum in de geschiedenis van de boekdrukkunst. Want voor het eerst in de geschiedenis kunnen schrijvers communiceren met hun lezers, nadat ze het boek hebben aangeschaft. Zelfs de teksten in het boek kunnen nog veranderd worden, aangevuld, geactualiseerd. Hoe? Dankzij periodieke online updates, net zoals bij de meeste software op een computer.

Dit biedt ongekende mogelijkheden. Binnen nu en tien jaar zal het boek zoals we dat tot nu toe kenden waarschijnlijk nauwelijks nog bestaan. In elk geval de managementboeken. Technologie maakt het mogelijk om auteur en lezer dichter bijeen te brengen dan ooit.

Dit is onze eerste poging daartoe. Wij weten het ook nog niet, wat we met die schier oneindige mogelijkheden moeten doen. Dus we zijn maar gewoon begonnen. En we gaan door. Nu nog in deze vorm, maar als het even meezit, knutselen we doodleuk allemaal functionaliteiten in deze app. Omdat het kan, en omdat we daarmee hopen het gedachtengoed dat we met ons boek Easycratie uitdragen verder te kunnen verspreiden en te verdiepen, in samenwerking met jullie als lezers en wellicht komende co-auteurs.

Easycratisch inititiatief

Het boek Easycratie was nog maar het begin. De ontwikkeling van de apps voor iPad en iPhone en de verdere uitbouw van deze apps is stap twee. Daarnaast zijn we al begonnen met een vervolgboek op Easycratie. In dit boek staan actuele easycratische cases uit 2010 en 2011 centraal. Via updates van deze app, houden we je op de hoogte.

7di

Los van het boekenfront gaat Easycratie ook live in de vorm van 7days of inspiration (http://www.7di.nl), een initiatief van Martijn, dat officieel helemaal los staat van Easycratie, maar wat wel 100% de geest van Easycratie wasemt.

Geschikt voor Apple iPhone en iPad vanaf iOS 5.

Lees ook het persbericht van de lancering.

Mocht je problemen tegenkomen in de applicatie, dan heeft de applicatie een eigen feedbackmogelijkheid.