Easycratie

2007

Eind 2007 kwamen Martijn en Erwin elkaar voor het eerst tegen. Erwin interviewde Martijn ten behoeve van het boek Roadmap to Venus. Dat interview is nog te lezen op Martijns website. Martijn hierover: “Dankzij dit interview begrijpen mijn ouders eindelijk wat ik doe.” Martijn liet het interview illustreren en vertalen in het Engels, om naar zijn vrienden en relaties in Amerika te sturen. Zodat die hem ook beter begrijpen.

2008

Het was het begin van een langdurige samenwerking. Ook al hebben de beide auteurs een geheel eigen stijl, en leggen ze ook andere accenten, hun ideeën over de economie en de samenleving en hoe het beter en leuker kan, komen voor minstens 90% overeen. ‘Laten we samen een boek gaan schrijven!’

2009

Begin 2009 werd met SDU (Academic Service) het contract getekend. Zonder dat er al een woord op papier stond, had uitgever Wieke Oosthoek alle vertrouwen in het boekconcept en besloot SDU te investeren in ‘Easycratie’. Oorspronkelijk zou het boek in 2009 verschijnen, maar het schrijven duurde langer dan verwacht.

2010

Begin 2010 was het manuscript klaar. Het was alleen te lang. Vele voorbeelden en passages moesten geschrapt worden. En ondertussen moesten andere teksten weer geactualiseerd worden of aangevuld. En toen was het al bijna zomer en dat schijnt een slechte periode zijn om een boek uit te brengen.

Augustus 2010

Easycratie verschijnt half augustus en wordt meteen een hit. Eind augustus staat het boek al in de top tien van de bestsellerslijst van managementboek.nl. Geen sinecure, want de lijst telt ruim 16.000 titels.

Recensies of artikelen over Easycratie

“Easycratie is in mijn ogen een prachtig geschreven boek, bestemd voor een groot publiek en met een inhoud waarmee ik het zeer eens ben. In mijn boek De Wereld Breekt Open, dat later verscheen, kom ik tot dezelfde conclusies. Dat kan geen toeval zijn. Wij geven een exacte weergave van hetgeen echt in de wereld aan de hand is.”

Prof dr. Wim J. De Ridder

Hoogleraar Toekomstonderzoek, Universiteit Twente

“Ik vind Easycratie een boek dat elke zichzelf serieus nemende leidinggevende moet lezen. Voor ieder ander is het een uitermate interessant boek dat laat zien hoe de wereld aan het veranderen is en in welk ongekend tempo. Volg het betoog dat telkens aangeeft op welke wijze organisaties beïnvloed gaan worden door nieuwe ontwikkelingen.”

Frans Roemen

Econoom, organisatiedeskundige, ex-RvB bij verzekeraars

Het boek Easycratie

easycratie-front1

 

Easycratie is een nieuwe manier van werken, organiseren en samenwerken in de 21e eeuw.

Kleintje Easycratie

Kleintje Easycratie

 

Easycratie in zakformaat.
Met Kleintje Easycratie heb je nog maar een half uur nodig om een heel leven rijker te worden.

Easycratie iOS applicatie

Easycratie kent een eigen iOS applicatie (voor iPhone en iPad) die gratis is te downloaden.