Wie is Erwin Witteveen?

Erwin Witteveen is een journalist die met humor en diepgang ingewikkelde dingen in begrijpelijke en verleidelijke taal beschrijft. Hij onderscheidt zich door voortdurend op zoek te gaan naar nieuwe invalshoeken om naar de ‘werkelijkheid’ te kijken. En ziet dan een werkelijkheid die grotendeels aan elkaar hangt van conventional wisdom; aannames die vaak niets anders blijken te zijn dan oude gewoontes, vaste denkpatronen of achterhaalde kennis.
Taal is zijn instrument, óók bij zijn niet-journalistieke werk.

“Taal is vaak het breekijzer voor een frisse kijk. Door langs verrassende invalshoeken te kijken en dit in andere woorden te gieten, ontstaan vanzelf nieuwe inzichten. En openbaren zich ook onvermoede nieuwe mogelijkheden en oplossingen. Of je nou een carnavalslied, een managementboek, een marketingcampagne, een liefdesbrief of een innovatierapport schrijft; anders kijken & andere woorden kiezen, creëert nieuwe kansen. De macht van taal wordt enorm onderschat. Taal beïnvloedt ons denken meer dan ons lief is. Zowel privé als zakelijk. Zoek je een opleiding of zoek je kennis? Wie een opleiding zoekt, denkt dat hij tot september moet wachten. Zoek je kennis, dan kun je vandaag al aan de slag. Taal helpt ons om de wereld te begrijpen en te definiëren, maar vervolgens blokkeren diezelfde definities onze blik op de toekomst. Innovatie draait voor 80% primair om taal. What business are you in? Door alleen al die definitie iets anders te verwoorden kun je in één klap je omzetpotentieel verdubbelen.”

Erwin Witteveen als spreker boeken

Erwin is te boeken als spreker en praat graag over A, B en C, maar als je een echt geniaal verhaal wil horen moet je vooral vragen naar D. Prijzen zijn nader overeen te komen.